За книгата

Винаги съм се впечатлявал от хората, които въпреки всичко съумяват да преследват мечтите си със страст. Това за мен са онези хора, които преместват границите на човешките възможности и всички, иначе обикновени хора, могат да се почувстват велики и големи, само поради простичкия пример, че някой малък е постигнал невъзможното.
Мисля, често, че любовта и вярата в мечтите ни прави толкова силни, че да успеем. Тогава, вече сме други, но само толкова, че да погледнем далеч към хоризонта и със самочувствие да изберем новата цел.
Пиша всичко това, защото Петя много ми прилича именно на тези успели хора. Тя е представител на една съвсем малка група хора, които могат да говорят едновременно за мечтите, като ревностен романтик и за успехите, като войник оцелял след битка.
Обичам да наблюдавам тези хора и да откривам, че успехът никога не е случайно явление. Той се изразява в няколко направления и е почти чудо, един единствен човек да ги постигне всичките. Често, бихме казали дори, че тези хора са късметлии, но това ще бъде само най- наивното обяснение.
Чудото, с което свързвам Петя, не е в никакъв случай само изкачването й на Еверест, но е факт, че и там тя отново успя да докаже характера си, като по пътя към върха запази достойнството на всички с които извървя пътя до там, раздели успеха си с тях и едновременно получи пълна наслада от преживяното.
В този смисъл аз наричам изкачването й успешно! Достигането на Еверест увенча нейните усилия и вяра в нещо, за което тя мечтаеше. Това аз искрено се надявам да й даде импулс за по-дръзки цели и сили да ги постигне.
Чудното при нея е, че постигна този успех заедно със своя съпруг. Тя е майка на три деца, а в професията си на юрист постига резултати, за които други нейни колеги само могат да мечтаят.
С това като че ли се изчерпват моите представи за успех в живота. Успеха никога не е малък или голям. Той е просто успех, а когато някой ден срещнете и вие такъв човек, наблюдавайте го внимателно и ако можете да си го позволите – дори го уважавайте искрено.

Comments are closed.